• Call : 2691021267, 6937025916

Εύκολες και διασκεδαστικές ιδέες για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι.

 

20.05.2020 – Μαθαίνουμε τα ζευγαράκια του 10 με εργαλεία τα χεράκια μας!

Μια από τις πιο βασικές δεξιότητες στην πρόσθεση μας προτείνει η κα Μαίρη για τα νηπιάκια μας…Παίζουμε τους αριθμούς…στα δάχτυλα!!!
10 τα δαχτυλάκια μας,10 και οι αριθμοί!! Φτιάξτε τις παλαμίτσες σας και αρχίστε να μετράτε…. Μαθαίνουμε τα ζευγαράκια του 10 με εργαλεία τα χεράκια μας!!!

19.05.2020 – παιχνίδι ενίσχυσης της παρατηρητικότητας και συγκέντρωσης των παιδιών

Μια ιδέα για παιχνίδι ενίσχυσης της παρατηρητικότητας και συγκέντρωσης των παιδιών…μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ζωγραφισμένα μοτίβα με μικρά πον-πον ίδιου χρώματος ή ακόμα και με χρωματισμένα με μαρκαδόρους μικρά κυκλακια από χαρτί…που σίγουρα μπορείτε εύκολα να φτιάξετε στο σπίτι…

 

16.05.2020 – ένα παιχνίδι για του μικρούς της κας Δήμητρας!!!

Παιχνίδι για αντιστοίχιση αριθμού με ποσότητα. Ζωγραφίζουμε ένα ανθρωπάκι σε ρολάκια από χαρτί (όπως στην εικόνα) και γράφουμε στην μπλούζα τους έναν αριθμό από το 1-5 ! Βάζουμε τόσα μανταλάκια όσα λέει ο αριθμός και το ανθρωπάκι μας θα αποκτήσει μαλλιά !

  

 

14.05.2020 – ένα παιχνίδι για τους μικρούς της κας Γιάννας!!!

Η κα Γιάννα μας δείχνει ένα παιχνίδι λογικής σειράς που μπορεί να απασχολήσει τους μικρούς φίλους του σχολείου μας!!!Κόβουμε τα ρολάκια και φτιάχνουμε πάνω τους ένα λουλουδάκι (είτε με χαρτονάκι, είτε ζωγραφίζοντάς το). Ανακατεύουμε κ φτιάχνουμε ξανά!

   

 

13.05.2020 – ας παίξουμε με πρόσθεση ή αφαίρεση!!!

Για τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας….ας παίξουμε με πρόσθεση ή αφαίρεση…γράφουμε τους αριθμούς σε μικρά κυκλάκια από χαρτόνι και μαθαίνουμε τα ζευγαράκια αριθμών που αν τα προσθέσουμε μας δίνουν τον αριθμό που θα έχει ο μεγάλος κύκλος ακριβώς από κάτω…

11.05.2020 – η κα Μαίρη προτείνει για τα νηπιάκια μας…. Λύνω-δένω κορδονάκια, με τα δυο μου τα χεράκια!!!

Σε χαρτόκουτο σχεδιάζουμε ένα ζευγάρι παπουτσάκια με τρυπούλες για κορδόνια…. παίρνουμε κορδόνια αληθινά,κορδέλες,σκοινάκια και η εξάσκηση λεπτής κινητικότητας ξεκινάει… Προσοχή! Απαιτείται υπομονή και επιμονή και από μικρούς και από μεγάλους!!!

9.05.2020 – ένα παιχνίδι από την κυρία Στέλλα για όλα τα παιδάκια και τις μανούλες που τόσο αγαπάμε για την ημέρα της γιορτής τους! 

“Γυρίζω τον τροχό και κάνουμε αυτό που λέει”
Αν δεν έχουμε διπλοκαρφο ώστε να γυρίζει το βελάκι, μπορούμε γράφοντας αριθμούς (όπως στην εικόνα ) να το παίξετε μ ένα ζάρι. Μπορείτε επίσης να ακούσετε κι αυτό το ωραίο τραγούδι: https://youtu.be/iRaYItH0_QU

08.05.2020 – Μια ιδέα της κυρίας Δήμητρας, δωράκι για την γιορτή της μαμάς !

Σε ένα χάρτινο πιατάκι φτιάχνουμε το περίγραμμα μιας καρδιάς . Κόβουμε την καρδούλα και ανοίγουμε γύρω της τρυπούλες όπως στην εικόνα . Περνάμε κορδονάκια στις τρυπούλες και στολίζουμε έτσι την καρδούλα !
Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες !

    

05.05.2020 – Πρωτότυπο παιχνίδι συντονισμού και συγκέντρωσης από την κα Κατερίνα…

Εκμεταλλευόμαστε τα πλαστικά μπουκαλάκια και διασκεδάζουμε παίζοντας! Αφού κόψουμε το μπουκάλι και κολλήσουμε το λουλούδι, χρησιμοποιούμε μια κορδέλα ( ή σπάγκο) .. στη μία μεριά δένουμε τη μελισσούλα κ την άλλη την περνάμε μέσα από το στόμιο του μπουκαλιού κ σφηνώνουμε με το καπάκι … Κουνάμε το μπουκάλι για να να μπει η μελισσούλα μέσα στο ανθός!

04.05.2020 – μια άσκηση προγραφής για τα προνήπια

Καλή εβδομάδα!!! Αρχίζουμε με μια άσκηση προγραφής που τα προνηπιάκια μας σίγουρα θα τη χαρούν…η κα Στέλλα λοιπόν έβαλε ζάχαρη σε μια λεκάνη κι άρχισε να αντιγράφει τις διαδρομές που έβλεπε στα χαρτάκια της αφού πρώτα τα είχε σχεδιάσει…τις δικές σας γραμμές θα τις σχεδιάσουν οι μανούλες σας!!!

02.05.2020 – Παίζουμε BINGO!

Κι ένα παιχνίδι απο την κα Μαίρη που μπορεί να σας διασκεδάσει το ΣΚ….
Ξεκινάμε φτιάχνοντας πίνακες με τυχαίους αριθμούς 1 έως 6. Κάθε φορά καλύπτουμε με καπάκια ή απλά μικρά χαρτάκια τον αριθμό που έφερε το ζάρι. Όποιος καταφέρει και καλύψει όλους τους αριθμούς του πρώτος κερδίζει και φωνάζει BINGO!!! Αλλάζουμε πίνακες και το παιχνίδι συνεχίζεται….

30.04.2020 Μια ωραία ιδέα ώστε να θυμηθούν τα παιδιά τους αριθμούς και την ποσότητά τους!!!

   

28.04.2020 – Φτάνει και η γιορτή των λουλουδιών,οπότε ας την υποδεχτούμε όπως πρέπει! 

Βήμα βήμα σας δείχνει η κυρία Στέλλα πως μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας γλαστρούλες (εναλλακτικά το αποτύπωμα της παλαμίτσας μπορεί να γίνει κάνοντας το περίγραμμα του χεριού μ’ένα μαρκαδόρο).
Όμως μη ξεχνάμε και το έθιμο της Πρωτομαγιάς με το μαγιάτικο στεφάνι γι αυτό αν δεν έχετε λουλουδάκια αληθινά φτιάξτε κάτι όπως αυτό που σας δείχνω (με εφημερίδα το στεφάνι και με ότι χαρτί έχετε τα λουλουδάκια).

   

27.04.2020 – Μεγενθυντικοί φακοί των σχημάτων

Κι ένα αστείο παιχνίδι!!!Φτιάξτε κ εσείς τους μεγενθυντικούς φακούς των σχημάτων και γίνετε μικροί ντετέκτιβ ! Αναζητήστε σε όλο το σπίτι τα σχήματα!
Από χαρτονάκια κόβουμε τους μεγενθυντικούς φακούς και αν έχουμε, τους ντύνουμε με αυτοκόλλητο βιβλίων !
Καλή εξερεύνηση !

23.04.2020 – Ενώνω εικόνες

Και κάτι δημιουργικό για τους μικρούς μας φίλους!!! Οι εικόνες μας ξεκίνησαν το άλλο τους μισό να βρουν, εσάς παιδιά ζητούν για να μπορέσουν να ενωθούν! Παιχνίδι παρατηρητικότητας… Και ταξινόμησης!

     

15.04.2020 – Φτιάχνω πασχαλινό λαγουδάκι!

Να κι ένα πασχαλινό λαγουδάκι…μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ο,τι χαρτόνια ή χαρτάκια διαθέτει η μαμά στο σπίτι να τα κόψετε για τα αυτιά του…ένα ποτήρι μιας χρήσης,όπου μπορείτε να ζωγραφίσετε τα μάτια του λαγού…μουστάκια από σύρμα πιπας ή από χρωματιστή χαρτοπετσέτα που θα την στρίψετε με τα χεράκια σας να γίνει λεπτή και να φτιάξτε τα μουστάκια του…χόρτο από χαρτί για να γεμίσετε το ποτηράκι…και κόλλα φυσικά για να κολλήσετε όλα τα παραπάνω…φυσικά μπορείτε με τη φαντασία σας να χρησιμοποιήσετε ό,Τι υλικά διαθέτει το κάθε σπίτι….καλό Πάσχα!!!

   

14.04.2020 Βάφουμε τα αυγά μας με τρόπο διαφορετικό

Το Πάσχα φέτος θα είναι διαφορετικό, όλοι όμως θα βάψουμε αυγά, γι’αυτό κι εμείς σας προτείνουμε να βάψετε τα αυγουλάκια σας με τρόπο αλλιώτικο και με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι: αβγά φυσικά, χαρτοπετσέτες πάρτυ (ό,τι έχετε) και ασπράδι αυγού (με λίγο άρωμα βανίλιας) για κόλλα.Η διαδικασία πανεύκολη: αλείφουμε το ασπράδι στο βρασμένο αυγό, εφαρμόζουμε το εξωτερικό φύλλο της χαρτοπετσετας πάνω του, αλείφουμε ξανά και αφήνουμε να στεγνώσουν!! Έτοιμα….Και του χρόνου…

   

13.04.2020 – Πολύχρωμα πασχαλινά αυγά με αλατοζύμη

Να’ το και το Πάσχα…έφτασε παιδιά!!! Και να μια όμορφη ιδέα για να δημιουργήστε με χαρά… Η κα Στέλλα σας εξηγεί αναλυτικά, αν διαβάσει η μαμά τις φωτογραφίες προσεκτικά…θα φτιάξετε έτσι πολύχρωμα πασχαλινά αυγά…

Υλικά για την αλατοζύμη:

  • μισή κούπα αλάτι
  • μισή κούπα νερό
  • μιάμιση κούπα αλεύρι

Εκτέλεση:

  1. Σ’ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι . Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε!Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή ρίχνουμε 1 ή 2 κουταλιές νερό αν χρειάζεται!
  2. Αφού έχουμε φτιάξει τα σχέδια που θέλουμε(μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες)μπορούμε να τα ψήσουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170 βαθμούς! Το νου σας όμως…μην αρπάξουν!
  3. Βάφεται με ότι χρώμα θέλουμε!

***Μια διασκεδαστική δραστηριότητα η οποία βοηθάει στην ενδυνάμωση των δαχτύλων,καλλιεργεί τη φαντασία και συζητώντας για τις δημιουργίες του αναπτύσσει τις επικοινωνιακές του δεξιότητες!!

10.04.2020 – πασχαλινό παιχνιδάκι από την κυρία Δήμητρα!

Με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι ένα απλό πασχαλινό παιχνιδάκι από την κυρία Δήμητρα !
Το παζλ των αβγών !
ζωγραφίστε αβγουλάκια σε Α4 ή ακόμα καλύτερα σε χαρτονάκι αν έχετε και στην συνέχεια κόψτε τα στην μέση . Ανακατέψετε και ενώσετε τα ξανά !

 

   

 

07.04.2020 – Πασχαλινές δημιουργίες με κοτοπουλάκια!

Το Πάσχα πλησιάζει και τα κοτοπουλάκια είναι έτοιμα να φορέσουν τα γιορτινά τους… θα χρειαστείτε χαρτί, μαρκαδόρους, κόλλα και διάφορα όσπρια ή ζυμαρικά… η κα Κατερίνα σας συμβουλεύει να σχηματίσετε πρώτα τα κοτοπουλάκια και στο εσωτερικό τους να κολλήσετε διάφορα όσπρια ή ζυμαρικά. Ας ντύσουμε παιδιά τα κοτοπουλάκια κι αν κάποιος τα φτιάξει ας μας στείλει φωτογραφία, να χαρούμε κι εμείς για τις δημιουργίες σας που σίγουρα θα είναι υπέροχες!!!

   

05.04.2020 – Αντιστοιχίζουμε μικρά με κεφαλαία γράμματα

Κυριακή απόγευμα και η κα Μαίρη προτείνει μια δραστηριότητα με απλά υλικά…παίρνουμε τα μανταλάκια από τη μπουγάδα της μαμάς και γράφουμε μικρές λεξούλες αντιστοιχίζοντας τα μικρά με τα κεφαλαία της κάθε λέξης ή αντίστροφα…

03.04.2020 – Ασκήσεις λεπτής κινητικότητας!

Ασκήσεις λεπτής κινητικότητας για τα πρόνηπια της Παραμυθούπολης!!Σχέδια υπάρχουν πολλά…να δείτε όπως αυτά…ας πάρουν λοιπόν τα προνηπιάκια τα ψαλίδια με χαρά κι ας κόψουν πάνω στις γραμμές με αυτά!!!

31.03.2020 – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Στις 2 Απριλίου είναι παγκόσμια ημέρα παιδικού Βιβλίου και γιορτάζουν τα αγαπημένα μας παραμύθια! Η κα Μαίρη και η κα Στέλλα προσκαλούν τα παιδάκια τους να γίνουν παραμυθάδες! Σας δίνουμε 4 ενδεικτικές εικόνες…και εσείς βάλτε τη φαντασία σας και φτιάξτε με αυτές το δικό σας παραμύθι. Περιμένουμε να μας στείλετε τον τίτλο της δικής σας ιστορίας…εμπνευστείτε ελευθέρα!!

30.03.2020 – εξάσκηση λεπτής κινητικότητας για τα μικρά μας!

Η κα Γιάννα των μικρών μας 2,5 – 3, 5 χρόνων προτείνει: Τώρα που τα παπούτσια είναι στο ντουλάπι…βγάλτε τα κορδόνια και περάστε μακαρόνια…αντιστοίχηση χρωμάτων και εξάσκηση λεπτής κινητικότητας!!!

  
  

27.03.2020 – Αριθμό….γραψίματα σε άλευρο….πίνακα!

Η κα Μαίρη προτείνει: Αριθμό….γραψίματα σε άλευρο….πίνακα!!! Νηπιαγωγάκια μου γλυκά μετρήστε τις κουκίδες και με κιμωλία το δαχτυλάκι σας γράψτε τον αριθμό στον μαυροπίνακα. Σφουγγάρι δε χρειαζόμαστε… κουνά – με το ταψάκι και πάλι απ’ την αρχή!!!

 25.03.2020 – παιχνίδι μνήμης και παρατηρητικότητας!

Χρόνια πολλά σε όλους από Παραμυθούπολη… Η κα Δήμητρα έφτιαξε ένα παιχνίδι μνήμης και παρατηρητικότητας με μιας χρήσης χάρτινα πιατάκια. Παρατηρήστε τις εικόνες για κάποια δευτερόλεπτα και γυρίστε τα πιατάκια…για να δούμε θυμόμαστε που βρίσκονται τα ζευγαράκια; Σκεφτόμουν ότι λόγω της ημέρας θα μπορούσε να γίνει το ίδιο παιχνίδι με σημαίες της Ευρώπης…π.χ. ελληνική σημαία ξηράς, θάλασσας, σημαία Ιταλίας, Γαλλίας κ.α. ζωγραφίζοντας τες σε ζευγάρια πάντα…καλά να περάσετε…ευχές για μια όμορφη μέρα από όλους μας!!!

   
  

24.03.2020 – συνθέσεις με καλαμάκια!!!

Η κα Στέλλα προτείνει…συνθέσεις με καλαμάκια…υπάρχουν παντού…αμέτρητα παιχνίδια για διασκέδαση αλλά και ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας…μπορούν να πάρουν ο,τι μορφή θέλουμε…σχήματα, γράμματα, συνθέσεις και ό, τι άλλο θέλει η φαντασία μας…για όλες τις ηλικίες!!!

  

23.03.2020 – Ζωγραφική στον πάγο!

Καθώς οι μέρες περνούν μακριά από το αγαπημένο μας σχολείο…προσπαθούμε να κρατάμε μια επαφή έστω από εδώ…οι δραστηριότητες που σας προτείνουμε είναι από τις αγαπημένες νηπιαγωγούς της Παραμυθούπολης που με πολλή ενσυναίσθηση τις υλοποιούν στο σπίτι τους με απλά υλικά ώστε να μη χαθεί η χαρά που δίνει η βιωματική μάθηση έστω κι έτσι…αγαπημένοι μας γονείς λάβετε θέσεις…συνεχίζουμε… Ζωγραφική στον πάγο… καθώς τα χρώματα μπερδεύονται ανακαλύπτουμε τη μίξη χρωμάτων….πάγος, πινέλα και μπογιά ας δημιουργήσουμε παιδιά!

  

18.03.2020 – αντιστοίχιση ποσότητας-αριθμού!

Καλημέρα…με μια δραστηριότητα από την κα Στέλλα των προνηπίων μας… αντιστοίχιση ποσότητας-αριθμού …είτε μέσα στο ποτηράκι είτε έξω από αυτό…

16.03.2020 – Ο τροχός των χρωμάτων!

Καλημερα από εμάς!!!Η κυρία Δήμητρα των προνηπίων μας 3,5-4,5 ετών, προτείνει τον τροχό των χρωμάτων !
Θα χρειαστούμε μανταλάκια , ένα λευκό χαρτόνι ή ένα χαρτόκουτο και χρώματα ! Φτιάξτε τον τροχό , ζωγραφιστέ τον ή βάψτε τον με τα χρώματα που επιθυμείτε και τοποθετήστε το κάθε μανταλάκι στο αντίστοιχο χρώμα ! Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε βασικά και βοηθητικά χρώματα και τις αναμείξεις τους ! Παιχνίδι κατηγοριοποίησης χρωμάτων και εξάσκησης λεπτής κινητικότητας !

 

15.03.2020 – αλατοζύμη για τους μικρούς μας φίλους!

Οι νηπιαγωγοί των μικρών μας 2,5 -3,5 ετών κα Γιαννα και κα Κατερίνα ,προτείνουν αλατοζύμη για τους μικρούς μας φίλους…καλή διασκέδαση!!!

     

 

14.03.2020 – ένα παιχνίδι αντιστοίχησης μικρών και κεφαλαίων γραμμάτων!

Η κυρία Μαίρη του νηπιαγωγείου μας προτείνει… ένα παιχνίδι αντιστοίχησης μικρών και κεφαλαίων γραμμάτων καθώς και σχηματισμό δισύλλαβων λέξεων με ποτήρια μιας χρήσης που οι πιο πολλοί έχουμε σπίτι μας…οι εικόνες μας δείχνουν τον τρόπο…καλή διασκέδαση φίλοι μας!!!