• Call : 2691021267, 6937025916

Αγαπητοί γονείς!!!     Ξανά μαζί με τα παιδιά όλων των τμημάτων μας από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου!!! Τώρα που τα σχολεία ανοίγουν…. ετοιμαστείτε να μάθουμε τους νέους κανόνες με στόχο την ασφάλεια αλλά και τη διασκέδαση των μικρών μαθητών μας!!!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Μαζί με την πρώτη καλημέρα μας, θα θερμομετρούμε όλα τα παιδάκια είτε κατά την είσοδο τους στο σχολικό, είτε στο σχολείο, ανάλογα δηλαδή με τον τρόπο προσέλευσης του καθενός. Η θερμομέτρηση θα γίνεται δύο φορές μέσα στην ημέρα με θερμόμετρο μετώπου. Αν το θερμόμετρο μας φανερώσει αδιαθεσία θα πρέπει το παιδάκι να παραμείνει στο σπίτι του ώσπου να αναρρώσει πλήρως και να επιστρέψει με έγγραφη βεβαίωση του παιδιάτρου.

Μαμάδες και μπαμπάδες θα δίνετε φιλάκι στην πόρτα….γιατί η είσοδος στο σχολείο μας θα επιτρέπεται  μόνο μετά από ραντεβού εφόσον χρειάζεται να συνεννοηθείτε κάτι με το γραφείο. Το ίδιο θα ισχύει και το μεσημέρι, θα περιμένετε στην αυλή ώσπου η υπεύθυνη νηπιαγωγός να σας παραδώσει το παιδί!

Κατά την είσοδο του παιδιού στο σχολείο θα καθαρίζονται τα παπουτσάκια του  στο ειδικά με εμποτισμένο αντισηπτικό χαλάκι και θα απολυμαίνονται  με αντισηπτικό τζελ τα χεράκια. Το ίδιο θα γίνεται και στο σχολικό. Οι καλημέρες στους φίλους μας θα είναι ίδιες και δυνατές, αλλά οι χαιρετισμοί διαφορετικοί και ασφαλείς.

Στα τραπεζάκια θα κάθονται τέσσερα παιδάκια και όχι έξι όπως πριν και στην παρεούλα μας η διάταξη θα είναι κατά μέτωπο, προς την ίδια κατεύθυνση και με αποστάσεις – κενά μεταξύ τους.

Προτείνουμε τα παιδάκια να φέρουν στην τσάντα τους τη δική τους κασετίνα με μαρκαδόρους και μπογιές και μολύβια…..Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα εκπαίδευσης τους στην ατομική ευθύνη και χρήσης αντικειμένων. Η αντικατάσταση στη φθορά αυτών των αντικειμένων θα είναι δική μας ευθύνη.

Επίσης σας γνωστοποιούμε ότι ο χώρος της τραπεζαρίας  έχει μετατραπεί σε χώρο απομόνωσης και αναμονής ύποπτων περιστατικών. Το πρόγευμα και το γεύμα μας θα γίνεται στα τραπέζια της τάξης μας με κατάλληλη προετοιμασία.

Το κάθε παιδί θα πρέπει να φέρνει από το σπίτι του το δικό του παγουράκι με το νερό της ημέρας, το οποίο θα παίρνει μαζί του καθημερινά. Έτσι αποφεύγεται η μαζική αποθήκευση των ποτηριών με κίνδυνο να ακουμπήσουν ή να μπερδευτούν. Το σχολείο μας διαθέτει φίλτρο καθαρού νερού, οπότε το γέμισμα μπορούμε να το κάνουμε εμείς.

Η πλαστελίνη κοινής χρήσης καταργείται και τη θέση της παίρνει ατομική ποσότητα αλατοζύμης ή πλαστελίνης που θα φυλάσσεται στο συρτάρι του κάθε παιδιού σε σακουλάκι τροφίμων και θα χρησιμοποιείται αυστηρά από το ίδιο.

Η δανειστική βιβλιοθήκη δε θα συνεχιστεί με τους κανόνες που ξέραμε, τα βιβλία θα επιστραφούν στην τάξη και θα διαβαστούν στην ομάδα εντός του σχολείου, αφού η ανταλλαγή αντικειμένων πρέπει να αποφεύγεται.

Τα παιχνίδια θα χρησιμοποιούνται εκ περιτροπής. Θα χωριστούν σε ομάδες και θα απολυμαίνονται μέχρι την επόμενη μέρα χρήσης τους. Τα παιχνίδια θα πλένονται και θα απολυμαίνονται καθημερινά.

Ο χώρος της τάξης  θα φιλοξενεί μέχρι 15 παιδιά και θα αερίζεται συνεχώς από τα ανοιχτά παράθυρα. Δε θα λειτουργήσει κλιματισμός.  Φροντίσαμε στις τάξεις της κας Στέλλας και της κας Γιάννας να ανοιχτούν δύο επιπλέον μεγάλα παράθυρα αερισμού. Οι τάξεις θα απολυμαίνονται γύρω στις τέσσερις φορές την ημέρα αντί για δύο που γινόταν ως τώρα και ενδιάμεσα όταν κρίνεται αναγκαίο.

Παρακαλούμε αποφύγετε τις επαφές και τη συναναστροφή με ξένους εκτός πόλης ή με άτομα που δε γνωρίζετε με ποιους συναναστρέφονται για την προστασία της ομάδας μας.

Δεν έχουμε ακόμα κανόνες λειτουργίας για τον παιδικό σταθμό από τον ΕΟΔΥ παρά μόνο από το υπουργείο παιδείας.

Το τμήμα της κας Δήμητρας θα πρέπει να χωριστεί και να λειτουργήσει εκ περιτροπής, ήδη σας ειδοποιήσαμε, γιατί θα επιστρέψουν 17 παιδιά….ωστόσο δεν έχουμε πάρει απαντήσεις από τρία παιδιά… περιμένουμε κι αν αλλάξει κάτι θα σας ενημερώσουμε.

Τα σχολικά θα πρέπει να λειτουργήσουν με τα μισά παιδιά από τα προβλεπόμενα της άδειας σε κάθε δρομολόγιο.…αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην ώρα παραλαβής ή επιστροφής του παιδιού σας θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα Το κάθε τμήμα θα βρίσκεται περισσότερη ώρα στην αυλή οπότε θα βρίσκονται στον καθαρό αέρα.

Το σχολείο μας έχει κάνει την απαιτούμενη απολύμανση και έχει καθαριστεί κατάλληλα για να υποδεχθεί τα παιδιά…

Σας περιμένουμε με την ελπίδα να βοηθήσουμε όλοι ώστε να είμαστε ασφαλείς… Καλή αρχή και καλό καλοκαίρι!!